Standing Rib Roast

Het koningsstuk onder de braadstukken. De standing rib roast is een stuk van de fijne rib, denk aan rib eye, gesneden met bot. Een stuk met bot heet een te de boeuf, met meerdere botten heet het een standing rib roast of prime rib. Dit prachtige stuk leent zich voor een feestelijk diner en is een indrukwekkend spektakel op tafel. De gasten zullen denken dat je tovenaar bent, terwijl de bereiding helemaal niet moeilijk is. De standing rib roast wordt rood gegeten, net als een steak. De bereiding doe je rustig aan, op een garingstemperatuur van zo\’n 160 graden. Je kunt een oven gebruiken, maar ook de barbecue. Aanbraden hoeft niet, deze manier van garen zorgt vanzelf voor een mooie bruine korst op het vlees. Dit braadstuk hoef je niet in te pakken, het zal niet uitdrogen. je kunt een dry rub gebruiken om smaak toe te voegen. Je kunt ook een marinade gebruiken en de smaak in laten trekken terwijl het stuk gemarineerd in de koelkast staat, bijvoorbeeld met het recept: standing rib roast met knoflook en tijm. Zodra de roast een temperatuur heeft bereikt van 52 graden Celsius mag het uit de oven en mag het tien minuutjes nagaren onder een dakje van aluminiumfolie. Je zult zien dat de kerntemperatuur nog even door stijgt naar ongeveer 55 graden Celsius.