Gestoofde longhaas met gember

Longhaas is een delicatesse die veel mensen nog niet hebben ontdekt. Probeer deze prachtige snit, om de prijs hoeft u het niet te laten!

Ingredi├źnten (voor circa 6 personen)

2 longhazen van ca. 1000 gram

4 eetlepels olijfolie

Verse zwarte peper

Zout

1 grote ui, gesnipperd

6 teentjes knoflook in dunne plakjes

Chilipeper zonder zaadjes, gesnipperd

1 theelepel venkelzaad

1,5 eetlepel korianderzaad

1 limoen

1 kaneelstokje

4 overrijpe gepelde tomaten, geprakt met sap

120 ml Rode wijn

1 stuk gember van circa 4 centimeter, gehalveerd

120 ml honing

120 ml sherryazijn of rode wijnazijn

1,5 liter Kippenbouillon

8 takjes dille, samengebonden

Bereidingswijze:

Neem een grote pan waar beide longhazen naast elkaar in passen. Wrijf de longhazen in met wat olijfolie, peper en zout en bak deze in een (grill)pan rondom goudbruin.Haal de longhazen uit de pan en zet apart. Giet het vet uit de pan af op ongeveer 2 eetlepels na. Doe dit in de grote pan en voeg de ui, knoflook, chilipeper, venkelzaad, korinaderzaad, limoen en kaneelstokje en bak dit gedurende 10 minuten op middelmatig vuur tot alles goudbruin is. Voeg de tomaten toe en kook het geheel even door. Schraap ondertussen het aanbaksel onder in de pan, los. Wacht tot de tomaten goed zijn opgelost en voeg dan de longhazen toe. Voeg de wijn toe en kook het geheel tot de helft in. Voeg de kippenbouillon, gember, honing en azijn toe tot de longhazen goed onder staan. Verlaag het vuur tot het geheel net niet kookt. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit gedurende 2 tot 2,5 uur doorstoven op laag vuur tot het vlees uit elkaar valt. Voor het serveren verwijdert u de dille en perst u de limoen uit. Breng eventueel extra op smaak met nog wat peper, zout en azijn. Serveer dit met Couscous (of rijst) en bonensalade.