Tomahawk steak

De tomahawk is wel de meest robuuste steak die je kunt bedenken. Dit indrukwekkende stuk rundvlees oogt niet alleen spectaculair maar zo smaakt het ook! De tomahawk is eigenlijk een hele grote rib-eye steak met het bot er nog aan. Niet een klein stukje bot, nee een heel stuk rib van een centimeter of 25.

Zo’n tomahawk heb je in talloze smaken en soorten. Als je de absolute top wil proberen neem je een Wagyu tomahawk en een echte premium uit Europa is de Rubia tomahawk. Iets betaalbaarder van een hoge kwaliteit is de Aberdeen Angus tomahawk of een Ierse. Je hebt ook nog de Hollandse (van de Blonde d’aquitaine koe of Charolais) die drie weken is gerijpt en dan heb je een Dry Aged tomahawk steak.

Is zo’n tomahawk dan moeilijk te bereiden? Nee hoor, je laat hem eerst op kamertemperatuur komen om vervolgens te zouten en eventueel te rubben met bijvoorbeeld ashes to ashes rub. Vervolgens lekker laten garen op een graad of 160 a 170 Celsius tot een kerntemperatuur van 52 graden. Laat de steak heel even rusten, niet meer dan twee of drie minuten anders koelt ie af, en dan dun aansnijden. Meesterlijk lekker..